2018-12-14

Accountants willen verplichte informatie over continuïteit in jaarverslag

Vraag stellen? Neem contact op

De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants wil voor bedrijven een plicht introduceren om in hun jaarverslag een aparte paragraaf op te nemen over hun toekomstbestendigheid. Nu zijn bedrijven alleen verplicht iets te rapporteren als er twijfels rijzen over het voortbestaan. Informatie over de toekomstbestendigheid en het risico op discontinuïteit (zoals een faillissement) van organisaties is belangrijk voor belanghebbenden bij een bedrijf en voor het brede maatschappelijk verkeer, aldus de NBA. Daarom is het ook een belangrijk onderwerp voor de accountant. De wijze waarop organisaties hierover informeren en de wijze waarop accountants hierover rapporteren in hun controleverklaring wordt door veel gebruikers van jaarverslagen als onvoldoende ervaren. Zo claimen curatoren en beleggers met enige regelmaat schadevergoeding bij accountants in het geval van een faillissement. De beroepsorganisatie stelt daarom voor om de wet aan te passen.


Klik hier voor het volledige rapport

2021-04-13

Wat is een faillissement en hoe gaat dit in zijn werk

Een faillissement wordt doorgaans gezien als het ultieme doemscenario, als iets wat je als ondernemer koste wat kost wil voorkomen. Is die angst terecht?

Lees bericht
2021-04-12

Webinar: Zekerheden II

Johan Noteboom heeft op uitnodiging van Waardevoorjegeld (een crowdfundingsplatform) een drietal webinars gegeven over zekerheden. Hieronder treft u de tweede webinar aan.

Lees bericht