Jaap Wijnja (1963) is geboren en getogen in Groningen waar hij ook Nederlands recht studeerde. In 1987 studeerde hij af in de hoofdrichtingen privaatrecht en sociaal-economisch recht. Na vervulling van zijn dienstplicht, inclusief officiersopleiding, studeerde hij in 1989 tevens af in de hoofdrichting strafrecht.

Jaap werd in april 1990 beëdigd als advocaat. Sindsdien heeft hij vele jaren praktijk gehouden in Sliedrecht voordat hij de overstap maakte naar ons kantoor. Jaap is werkzaam bij ons kantoor in Dordrecht.

Als civiel advocaat houdt Jaap zich bezig met arbeidsrecht, ondernemingsrecht, huurrecht en burenrecht. Hij voert een advies- en procespraktijk voor zowel ondernemers als particulieren. Vooral in het arbeidsrecht is Jaap gespecialiseerd en hij geeft ook graag lezingen op dit gebied aan ondernemers en andere belangstellenden. Met de invoering van de WWZ is het arbeidsrecht er niet eenvoudiger op geworden en Jaap helpt u graag hierin op weg. Jaap heeft in 2018 de specialisatieopleiding voor arbeidsrecht, de PALA, met succes afgerond. Jaap is lid van de Rotterdamse specialistenvereniging voor arbeidsrecht VRAA.

Van oktober 1999 tot oktober 2009 was Jaap secretaris van de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten te Dordrecht. Daarvoor was hij twee jaar lid van het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Jaap is sinds 2001 plaatsvervangend voorzitter van de Klachtencommissie van GGZ instelling Yulius. De zorg is mede daarom ook een van de focussen van zijn praktijk.

Sinds oktober 2008 bekleedt Jaap de functie van rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Oost-Brabant, standplaats ’s-Hertogenbosch, zodat hij het recht regelmatig ook vanuit de stoel van de rechter meemaakt.

Jaap is zeer betrokken bij ondernemend Dordrecht. Hij was van 2015 tot 2020 secretaris van de Dordrechtse Ondernemersvereniging (DOV), de grootste behartiger van ondernemersbelangen van Dordrecht en de Drechtsteden.

Jaap is verder actief lid van de Rotary Club Dordrecht. Van 2009 tot 2014 bekleedde hij de functie van secretaris en in 2019 was hij voorzitter.

In zijn vrije tijd mag Jaap graag koken. De zomervakanties worden steevast met het gezin op het water doorgebracht. Hij is gek op zeilen.


Profiel van Jaap Wijnja weergevenTerug naar het overzicht