mw. mr. E. (Elzemieke) Schouten

Vraag stellen? Neem contact op

Elzemieke Schouten heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg (Tilburg University) en zij is sinds mei 2003 werkzaam als advocaat.

Eerder heeft Elzemieke een eigen kantoor gehad en heeft zij voor twee middelgrote kantoren in Brabant gewerkt. Per 1 januari 2024 is Elzemieke als salary partner aan het kantoor van Bowmer Nuiten Noteboom in Dordrecht verbonden.
Dordrecht is voor Elzemieke geen onbekende stad, want alhoewel zij in Brabant is opgegroeid, is zij in Dordrecht geboren.Specialist arbeidsrecht

Elzemieke heeft de Grotius Specialisatieopleiding Arbeidsrecht afgerond en kan voor u als specialist arbeidsrecht arbeidsrechtelijke vraagstukken oplossen die voor, tijdens en/ of na de werkrelatie met werknemers spelen. In deze situaties:

  • adviseert Elzemieke haar cliënten in het maken van de juiste keuze;
  • fungeert zij als sparringpartner voor directies en HR en/ of P&O;
  • coacht zij werknemers en zelfstandigen;
  • en, waar nodig, gaat Elzemieke met u naar de rechter.

Daarnaast helpt Elzemieke u bij het voorkomen en verkorten van (arbeids)conflicten. Dat doet zij o.a. door op voorhand met u mee te denken en strategie te bepalen.

Elzemieke is naast advocaat ook MfN-register mediator.

Het voorkomen en verkorten van conflicten is ook een belangriijk doel van mediation. Als mediator treedt Elzemieke op in met name zakelijke geschillen. Zij begeleidt de betrokken partijen bij het weer in gesprek komen en faciliteert het proces om een oplossing te vinden voor het zakelijke en/of arbeidsrechtelijke probleem.

Een kracht van Elzemieke is dat zij zich goed kan verplaatsen in de positie van haar cliënten en snel aansluiting heeft. Doordat Elzemieke zowel werkgevers als werknemers bijstaat, weet zij goed wat er "aan de andere kant" speelt.

Arbeidsrecht is mensenwerk en wat Elzemieke betreft echt maatwerk. Niet alleen op inhoudelijk niveau, maar ook op strategisch en tactisch vlak. Als advocaat en mediator ziet Elzemieke het als een uitdaging om een balans te creëren tussen zakelijke en persoonlijke belangen in situaties waarin de relatie tussen een werkgever en werknemer is geraakt.

Heeft u vragen of wilt u kennismaken met Elzemieke? Neem dan contact met Elzemieke op!Terug naar het overzicht